foto-header
Nederlandse vlag Engelse vlag
Nieuws

RescueNet Introductie Cursus 2014

Ook in 2014 vond de Europese RescueNet cursus plaats op de trainingsbasis in het Zwitserse Wiler bei Seedorf. Intussen is dit al de 6e Europese training geweest en deze keer mochten we ons verheugen in een record aantal deelnemers. Maar liefst 18 mensen waren geaccepteerd voor de training, maar het hadden er wellicht wel 25 kunnen zijn. Dat zou echter te veel van het goede zijn geweest en hebben we bij een maximum haalbaar aantal van 18 de aanmelding voor de cursus moeten sluiten.

Naast een groep van 18 gemotiveerde deelnemers was er ook nog een 4-tal staf-in training aanwezig, afkomstig uit verschillende landen. Het bleek wel een hele uitdaging om met zo'n grote groep realistische scenario's en trainingmogelijkheden te creeren, maar met een grote groep ervaren leden is dat prima gelukt. Met veel goodwill van lokale overheden en politie, ondernemers en vrijwilligers zijn de deelnemers soms tot het uiterste getest op hun creativiteit, inzet en volharding. De vele leermomenten werden als zeer positief gewaardeerd en hebben we de deelnemers een goed inzicht kunnen geven in de wereld van hulpverlening.

Een behoorlijk aantal van de deelnemers hebben kort na afloop van de cursus al om aanmeldingsformulieren gevraagd om het proces van lidmaatschap in gang te gaan zetten. Ook dit betekent dat de groei als team opeens heel snel kan gaan en biedt dit nieuwe mogelijkheden om uit te gaan reiken naar de slachtoffers van rampen wereldwijd en zo God’s liefde voor hen een practische invulling te kunnen geven.